Βόλτα στη Σέριφο με σκάφος

Γνωρίστε τη Σέριφο με το σκάφος σας

Κατάλληλα μέρη για να δέσετε στη Σέριφο

Η Σέριφος διαθέτει μερικές από τις πιο ωραίες παραλίες των Κυκλάδων, γεγονός που την καθιστά ιδανική για βόλτα με σκάφος. Σε αρκετές από αυτές υπάρχει οδική πρόσβαση. Σε κάποιες άλλες μπορείτε να φτάσετε ακολουθώντας γραφικά βατά ή και κακοτράχαλα μονοπάτια ενώ σε κάποιες μπορείτε να φτάσετε μόνο με σκάφος.

Αν δεν διαθέτετε δικό σας σκάφος, μπορείτε να νοικιάσετε στο Λιβάδι.

Που θα δέσετε οργανωμένα

Λιβάδι (λιμάνι)

Η πρόσδεση των σκαφών μπορεί να γίνει στις ειδικές θέσεις της νέας προβλήτας. Στο μώλο του Λιβαδιού παρέχεται ρεύμα και νερό και η πρόσδεση των σκαφών γίνεται με χρέωση. Εδώ μπορεί να γίνει ανεφοδιασμός με καύσιμα κατόπιν συνεννόησης. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το λιμεναρχείο Σερίφου (τηλ. 2281051470 - κανάλι VHF: 12).

Το Λιβάδι είναι πολύ καλά προστατευμένο από τον καιρό και ειδικά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, φιλοξενεί πολλά σκάφη. Αν δε βρείτε θέση στο μώλο, μπορείτε να δέσετε αρόδου.

Εδώ λειτουργούν πολλά εστιατόρια και καφέ το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, ενώ θα βρείτε και ΑΤΜ, μίνι μάρκετ για εφοδιασμό με πάγο, ενοινιαζόμενα αυτοκίνητα, πιάτσα ταξί καθώς και την αφετηρία του λεωφορείου.

Αν επισκεφτείτε τη Σέριφο τους χειμερινούς μήνες καλό είναι να έχετε ενημερωθεί πρώτα για τα καταστήματα που είναι ανοιχτά.

  • Σε περίπτωση που στην πιάτσα δεν υπάρχει ταξί, μπορείτε να καλέσετε ένα. Δείτε τα τηλέφωνα των ταξί εδώ
  • Στο μώλο υπάρχει γλύστρα για ανέλκυση/καθέλκυση μικρών και μεγάλων σκαφών.

Δείτε τις πληροφορίες στο χάρτη

Για όσους επιθυμείτε κάτι πιο ήρεμο μπορείτε να αγκυροβολήσετε, κυρίως αρόδου, στα:

Μεγάλο Λιβάδι. Διαθέτει μώλο αλλά είναι μικρός και οι θέσεις περιορισμένες. Από το Πάσχα μέχρι τον Οκτώβριο θα βρείτε καφέ, εστιατόρια απ' όπου μπορείτε να προμηθευτείτε με πάγο.

Δείτε τις πληροφορίες στο χάρτη

Κουταλάς & Γάνεμα. Στην ουσία πρόκειται για έναν μεγάλο κόλπο με δύο παραλίες, τον Κουταλά και το Γάνεμα. Εδώ θα δέσετε κυρίως αρόδου. Και οι δύο παραλίες είναι πολύ καλά προστατευμένες από τον καιρό.

Στην περιοχή λειτουργούν εστιατόρια κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δείτε τις πληροφορίες στο χάρτη
  • Φυσικά όλοι οι κόλποι της Σερίφου, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες και το βάθος, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν αγκυροβόλια για αυτούς που αποζητούν πιο απομονωμένες διακοπές (όπως είναι το Καλό Αμπέλι, το Μαλλιάδικο, ο Κένταρχος κλπ).
  • Πληροφορίες για τις παραλίες και ακτές της Σερίφου

Φωτογραφίες

Ιστιοφόρο αραγμένο στον προστατευμένο κόλπο Γάνεμα Η παραλία Γάνεμα με αραγμένα ταχύπλοα σκάφη Το Λιβάδι τη νύχτα Ο κόλπος στο Μεγάλο Λιβάδι της Σερίφου Η νέα προβλήτα στο Λιβάδι της Σερίφου Η παραλία Ψιλή Άμμος στην ανατολική πλευρά της Σερίφου Το λιμάνι της Σερίφου, Λιβάδι όπως φαίνεται από τη Χώρα

Βρείτε μας

Σχετικά με το e-serifos.com

Πολιτική Απορρήτου
Όροι Χρήσης

*Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που παρατίθενται και τις υπηρεσίες που παρέχονται ίσχυαν κατά το χρόνο της δημοσίευσης. Οι τιμές είναι ενδεικτικές με βάση τις ελάχιστες και μέγιστες διαθέσιμες τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών. Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κάθε φορέα εκμετάλλευσης για περαιτέρω πληροφορίες. Το e-serifos δεν έχει ευθύνη αναφορικά με οποιουσδήποτε άλλους δικτυακούς τόπους που μπορεί να έχετε πρόσβαση μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Ορισμένες ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα e-serifos είναι ανεξάρτητες από το e-serifos και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Το e-serifos δεν εγκρίνει ή αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη για τη χρήση των δικτυακών τόπων που ανήκουν ή διαχειρίζονται από τρίτους και δεν κάνει καμία δήλωση ή παρέχει καμία εγγύηση σε σχέση με την καταλληλότητα οποιωνδήποτε προϊόντων ή υπηρεσιών. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης πριν προχωρήσετε στη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου.

Αρχή