Χώρα, Σέριφος

Ο οικισμός Χώρα στη Σέριφο

Η πρωτεύουσα της Σερίφου, Χώρα

Διαμάντι της Σερίφου είναι η πρωτεύουσα της, η Χώρα, η οποία θεωρείται πρότυπο μεσαιωνικού οχυρωμένου οικισμού, χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω στο βραχώδες ύψωμα του όρμου του Λιβαδιού, με σκοπό την προστασία της από τις επιδρομές των πειρατών.

Από τον μεσαιωνικό οικισμό σώζονται στις μέρες μας δύο Λότζιες (είσοδοι), στην μία από τις οποίες υπάρχει οικόσημο από την εποχή της Ενετοκρατίας.

Στην κορυφή του λόφου σώζονται ερείπια του ενετικού κάστρου, που χτίστηκε το 1434 από την οικογένεια των Μικιέλι, ενώ στο ψηλότερο σημείο του βράχου βρίσκεται η εκκλησία του Άγιου Κωνσταντίνου. Από εδώ ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το Αιγαίο που απλώνεται μπροστά του και τα γύρω νησιά (Σίφνος, Κύθνος, Μήλος, Κίμωλος).

Λίγο πιο κάτω είναι η εκκλησία του Άϊ Γιάννη του Θεολόγου, χτισμένη στο κοίλωμα ενός βράχου και σύμφωνα με την παράδοση πάνω στα ερείπια του αρχαίου ναού της Αθηνάς.

Στο εσωτερικό της, η Χώρα, κρύβει συνοικίες διώροφων ή τριώροφων στενομέτωπων σπιτιών, που συνδέονται μεταξύ τους με δαιδαλώδη μικρά σοκάκια, ενώ στις πτυχές του βράχου κουρνιάζουν περιστέρια. Διάσπαρτες μέσα στον οικισμό είναι πολλές εκκλησίες, που περιμένουν τον επισκέπτη να τις επισκεφθεί.

Η Χώρα είναι χωρισμένη σε δύο συνοικίες, την Πάνω και την Κάτω Χώρα, ενώ οι δημόσιοι χώροι είναι πολύ περιορισμένοι λόγω της «σφιχτής» της δόμησης, όπως η Πιάτσα της Πάνω Χώρας (Πλατεία του Δημαρχείου). Το δημαρχείο στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο. Στην Κάτω Χώρα βρίσκεται το Λαογραφικό Μουσείο του νησιού (ιδιοκτησία του Συνδέσμου Σεριφίων), στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει αντικείμενα της παραδοσιακής ζωής του νησιού, αλλά και δείγματα του ορυκτού πλούτου της γης της Σερίφου.

Πίσω από το Λαογραφικό μουσείο υπάρχει ένα μικρό θέατρο χωρητικότητας 300 ατόμων, όπου λαμβάνουν χώρα διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Επίσης στην κάτω Χώρα βρίσκεται και το Αρχαιολογικό Μουσείο με ευρήματα της κλασσικής, ελληνιστικής και ρωμαϊκής περιόδου. Στη Χώρα υπάρχουν πολλά μπαράκια και εστιατόρια. Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τις τοπικές γεύσεις και να γευτεί το ντόπιο κρασί, ενώ κρυμμένα μέσα στα υπέροχα στενάκια της υπάρχουν και πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Ξεχωριστή θέση στη Χώρα καταλαμβάνει η πλατεία των Μύλων όπου σήμερα σώζονται μόνο τρεις, αναπαλαιωμένοι, και διακρίνονται τα ερείπια των υπόλοιπων. Εδώ υπάρχουν μαγαζάκια με τουριστικά είδη, μίνι μάρκετ, φούρνος αλλά και μπαράκια, που σφύζουν από ζωή τις νυχτερινές ώρες.

Φωτογραφίες

Η πρωτεύουσα της Σερίφου, Χώρα, την ώρα του ηλιοβασιλέματος Νυχτερινή φωτογραφία εκκλησίας στο κάστρο της Χώρας Εκκλησάκι στο κάστρο της Χώρας στη Σέριφο Πλακόστρωτο σοκάκι στη Χώρα Το δημαρχείο στη Χώρα Οι ανεμόμυλοι στη Χώρα της Σερίφου Παραδοσιακό καφενείο στη Χώρα, στην κεντρική πλατεία Πλακόστρωτο σοκάκι στη Χώρα Μαρμάρινη βρύση στην είσοδο της Χώρας Βόλτα στα πλακόστρωτα σοκάκια της Χώρας Η εκκλησία της Ευαγγελίστριας στην Κάτω Χώρα Σερίφου
Απόκρυψη πληροφοριών μονάδας

Διαμέρισμα Firistefana


Διαμέρισμα Firistefana, Χώρα, Σέριφος

Χώρα, Σέριφος

Το Firistefana είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο διαμέρισμα για 2 έως 3 άτομα με παραδοσιακό ύφος και σύγχρονες ανέσεις, στην Κ. Χώρα της Σερίφου.

Διαμέρισμα Firistefana telephone

Διαμέρισμα Firistefana telephone +30 2281052332

Η θέση του Διαμέρισμα Firistefana: Χώρα, Σέριφος
Διαμέρισμα Firistefana
 • Ανοικτά:
 • ΙΑΝ
 • ΦΕΒ
 • ΜΑΡ
 • ΑΠΡ
 • ΜΑΙ
 • ΙΟΥΝ
 • ΙΟΥΛ
 • ΑΥΓ
 • ΣΕΠ
 • ΟΚΤ
 • ΝΟΕ
 • ΔΕΚ

Βρείτε μας

Σχετικά με το e-serifos.com

Πολιτική Απορρήτου
Όροι Χρήσης

*Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που παρατίθενται και τις υπηρεσίες που παρέχονται ίσχυαν κατά το χρόνο της δημοσίευσης. Οι τιμές είναι ενδεικτικές με βάση τις ελάχιστες και μέγιστες διαθέσιμες τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών. Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κάθε φορέα εκμετάλλευσης για περαιτέρω πληροφορίες. Το e-serifos δεν έχει ευθύνη αναφορικά με οποιουσδήποτε άλλους δικτυακούς τόπους που μπορεί να έχετε πρόσβαση μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Ορισμένες ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα e-serifos είναι ανεξάρτητες από το e-serifos και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Το e-serifos δεν εγκρίνει ή αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη για τη χρήση των δικτυακών τόπων που ανήκουν ή διαχειρίζονται από τρίτους και δεν κάνει καμία δήλωση ή παρέχει καμία εγγύηση σε σχέση με την καταλληλότητα οποιωνδήποτε προϊόντων ή υπηρεσιών. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης πριν προχωρήσετε στη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου.

Αρχή