Παναγιά, Σέριφος

Ο γραφικός οικισμός Παναγιά στη Σέριφο

Η εκκλησία της Παναγιάς είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στη Σέριφο

Η Παναγιά βρίσκεται στο κέντρο της Σερίφου και είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε ένα λόφο. Ο οικισμός κατοικείται ακόμα και αναπτύχθηκε τον 19ο αιώνα γύρω από την ομώνυμη εκκλησία του 11ου αιώνα απ’ όπου πήρε και το όνομά της.

Η εκκλησία της Παναγιάς ή Ξυλοπαναγιάς όπως λέγεται από τους ντόπιους εξαιτίας ενός εθίμου στο πανηγύρι της, είναι η παλιότερη και σημαντικότερη εκκλησία της Σερίφου. Ο εορτασμός της γίνεται στις 15 Αυγούστου και είναι ένα από τα μεγαλύτερα του νησιού.

Το χωριό είναι μικρό αλλά πανέμορφο και αξίζει μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια του. Επίσης μετά τη βόλτα στα στενά του χωριού, μπορείτε να αναπαυθείτε στα παραδοσιακά καφενεία στην σκιερή πλατεία του χωριού.

Η εκκλησία της Παναγιάς στη Σέριφο

Βρείτε μας

Σχετικά με το e-serifos.com

Πολιτική Απορρήτου
Όροι Χρήσης

*Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που παρατίθενται και τις υπηρεσίες που παρέχονται ίσχυαν κατά το χρόνο της δημοσίευσης. Οι τιμές είναι ενδεικτικές με βάση τις ελάχιστες και μέγιστες διαθέσιμες τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών. Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κάθε φορέα εκμετάλλευσης για περαιτέρω πληροφορίες. Το e-serifos δεν έχει ευθύνη αναφορικά με οποιουσδήποτε άλλους δικτυακούς τόπους που μπορεί να έχετε πρόσβαση μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Ορισμένες ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα e-serifos είναι ανεξάρτητες από το e-serifos και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Το e-serifos δεν εγκρίνει ή αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη για τη χρήση των δικτυακών τόπων που ανήκουν ή διαχειρίζονται από τρίτους και δεν κάνει καμία δήλωση ή παρέχει καμία εγγύηση σε σχέση με την καταλληλότητα οποιωνδήποτε προϊόντων ή υπηρεσιών. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης πριν προχωρήσετε στη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου.

Αρχή