Εστιατόρια στη Σέριφο

Παραδοσιακές γεύσεις της Σερίφου

Τί θα δοκιμάσετε στη Σέριφο

Στα εστιατόρια και στις ταβέρνες της Σερίφου θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε τοπικές γεύσεις και παραδοσιακά φαγητά.

Κάποια από τα παραδοσιακά φαγητά της Σερίφου είναι οι μαραθοτηγανίτες, οι λιαστές ντομάτες, η ρεβιθάδα με δενδρολίβανο, η φάβα που σερβίρεται και στα πανηγύρια, ντόπια λουκάνικα, σκεπασταριά, ξινομυζήθρα, μυζήθρα.

Παραθαλάσσιο ταβερνάκι στο Λιβάδι της Σερίφου

Εκτός από αυτά δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε το ντόπιο κρασί, με την ιδιαίτερη γεύση και χρώμα, αλλά και τη σούμα (είδος ρακής).

Φυσικά δε μένει πίσω και στα γλυκά καθώς αμυγδαλωτά, παστέλι και γλυκά του κουταλιού είναι ιδιαιτέρως νόστιμα και φτιαγμένα με αγνά υλικά.

Τα περισσότερα εστιατόρια βρίσκονται στο Λιβάδι και στα Λιβαδάκια καθώς εδώ συγκεντρώνεται η ζωή του νησιού. Παραδοσιακά ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα με θέα τα βαρκάκια, αλλά και εστιατόρια με διεθνείς γεύσεις, προσφέρουν μία μεγάλη ποικιλία.

Επίσης στη Χώρα στην πλατεία των Μύλων, στην πάνω Πιάτσα και στην συνοικία της Κάτω Χώρας λειτουργούν αρκετά εστιατόρια αλλά και παραδοσιακά καφενεία-τσιπουράδικα.

Φυσικά εστιατόρια λειτουργούν και σε αρκετούς παραθαλάσσιους οικισμούς και παραλίες όπως στο Μέγα Λιβάδι, στο Γάνεμα, στη Συκαμιά, στον Πλατύ Γιαλό κ.α.

Βρείτε μας

Σχετικά με το e-serifos.com

Πολιτική Απορρήτου
Όροι Χρήσης

*Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που παρατίθενται και τις υπηρεσίες που παρέχονται ίσχυαν κατά το χρόνο της δημοσίευσης. Οι τιμές είναι ενδεικτικές με βάση τις ελάχιστες και μέγιστες διαθέσιμες τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών. Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κάθε φορέα εκμετάλλευσης για περαιτέρω πληροφορίες. Το e-serifos δεν έχει ευθύνη αναφορικά με οποιουσδήποτε άλλους δικτυακούς τόπους που μπορεί να έχετε πρόσβαση μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Ορισμένες ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα e-serifos είναι ανεξάρτητες από το e-serifos και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Το e-serifos δεν εγκρίνει ή αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη για τη χρήση των δικτυακών τόπων που ανήκουν ή διαχειρίζονται από τρίτους και δεν κάνει καμία δήλωση ή παρέχει καμία εγγύηση σε σχέση με την καταλληλότητα οποιωνδήποτε προϊόντων ή υπηρεσιών. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης πριν προχωρήσετε στη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου.

Αρχή