Κένταρχος ή Καλλίτσος, Σέριφος

Ο γραφικός οικισμός Καλλίτσος στη Σέριφο

Ο αμφιθεατρικά χτισμένος οικισμός Κένταρχος με φανταστική θέα

Θεωρείται ότι πήρε το όνομά του από την αρχαία λέξη κάλλιστον και όχι άδικα.

Σκαρφαλωμένος στη βορειοανατολική πλευρά της Σερίφου, πάνω σε μία καταπράσινη κοιλάδα, με τα λευκά του σπιτάκια, τη μικρή πλατεία, τα πανέμορφα σοκάκια του και τις πολλές περιστεριώνες του φαίνεται σαν ζωγραφιά στο βουνό. Η αρχική θέση του οικισμού βρισκόταν ψηλότερα αλλά καταστράφηκε από επιδρομές πειρατών.

Στην τωρινή του θέση, ο Κένταρχος χτίστηκε κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821.

Στον οικισμό υπάρχουν ερείπια ενός θολωτού υπέργειου τάφου, "Θόλος" όπως λέγεται από τους ντόπιους, κάποιου Ρωμαίου εκατόνταρχου ή αλλιώς "Κένταρχος", εξού και η δεύτερη ονομασία του.

Επίσης από εδώ ξεκινάει και ένα μονοπάτι με πέτρινα σκαλοπάτια, που διασχίζει τη ρεματιά και καταλήγει μετά από 20 περίπου λεπτά στην ομώνυμη πανέμορφη παραλία με τα βαθυγάλανα νερά.

Φωτογραφίες

Ο αμφιθεατρικά χτισμένος οικισμός Κένταρχος Η πλατεία στον Κένταρχο με σκιά από πεύκα Ο οικισμός Κένταρχος από μακριά Η παραλία στο τέλος της ρεματιάς του Κένταρχου Πανοραμική φωτογραφία του χωριού Κένταρχος Το μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία του Κένταρχου

Βρείτε μας

Σχετικά με το e-serifos.com

Πολιτική Απορρήτου
Όροι Χρήσης

*Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που παρατίθενται και τις υπηρεσίες που παρέχονται ίσχυαν κατά το χρόνο της δημοσίευσης. Οι τιμές είναι ενδεικτικές με βάση τις ελάχιστες και μέγιστες διαθέσιμες τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών. Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κάθε φορέα εκμετάλλευσης για περαιτέρω πληροφορίες. Το e-serifos δεν έχει ευθύνη αναφορικά με οποιουσδήποτε άλλους δικτυακούς τόπους που μπορεί να έχετε πρόσβαση μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Ορισμένες ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα e-serifos είναι ανεξάρτητες από το e-serifos και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Το e-serifos δεν εγκρίνει ή αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη για τη χρήση των δικτυακών τόπων που ανήκουν ή διαχειρίζονται από τρίτους και δεν κάνει καμία δήλωση ή παρέχει καμία εγγύηση σε σχέση με την καταλληλότητα οποιωνδήποτε προϊόντων ή υπηρεσιών. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης πριν προχωρήσετε στη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου.

Αρχή